Nieuws | Zwangerschap | Geboortekaartje | Links
Nieuws

JoepieHallo! Ik ben Joep!
Ik ben geboren op 20 januari 2003 en was 10 weken te vroeg. Ik woog 1147 gram. Na 5 weken in een couveuse in het VU en 3 weken in een streekziekenhuis kwam ik 14 maart eindelijk thuis. Mijn moeder had pre-eclampsie/ zwangerschapsvergiftiging en is heel erg ziek geweest. Ons verhaal kunnen jullie later lezen onder Zwangerschap.

Onmoet mijn familie!Wil je weten wat ik nu zoal mee maak, lees dan verder en vergeet niet op de foto's te klikken voor meer plaatjes. Veel plezier en kom snel weer eens terug.
Klik op de foto's naast de tekst voor meer!
Mail mij: joep@joepie.net

20 december 2005
Het jaar is alweer bijna voorbij. Ik heb het zo druk gehad met naar de Jojo gaan, spelen met mijn vriendjes, zo groot worden dat ik eindelijk bij de trappers kan, Sinterklaasliedjes uit mijn hoofd leren, pappa voorlezen, voor mijn broertje Siep zorgen, kleuren, voor conducteur, vrachtwagenchauffeur en poppendokter leren, dansen, klimmen en mijn blokfluit-, trompet- en drumvaardigheden uitbreiden, mijn groenten opeten, Bob de Bouwer, Teletubbies en Ernie & BertSiep kijken, dat ik geen tijd heb gehad om de website bij te houden. Ook mamma kon mij hierbij niet helpen. Ze is nog steeds niet helemaal opgeknapt. Ze heeft nog wel een paar fotootjes gemaakt van mijn broertje Siep onder de douche en van mijn trein.

11 oktober 2005
Siep is geboren!!! Geweldig. En hij is zoooo groot! Hij woog bij geboorte 3890 gram. Bijna 4x zo groot als ik was. Siep is helemaal gezond, alleen mamma is weer heel erg ziek geworden. Ze heeft zwangerschapsvergiftiging. Dat kun je ook na de bevalling nog krijgen. Ze heeft 2 eclampstische aanvallen gehad en is helemaal platgespoten met magnesium. Een heel akelig medicijn. Gelukkig is ze na 1 week ziekenhuis weer thuisgekomen. Iedere dag gaat het ietsje beter. Gisteren heeft ze zelfs alweer mijn luier verschoond en mij opgehaald van de creche samen met pappa.

5 oktober 2005
Dikke buik
Mams is overtijd. Dat betekent blijkbaar dat ik nog maximaal 2 weken moet wachten tot mijn broertje te voorschijn komt. Ik hoop dat het niet meer lang gaat duren. Mamma kan me namelijk alleen nog maar met de fiets naar de creche brengen. Ze waggelt als een pinguïn als ze loopt. Dat schiet niet op natuurlijk.

27 augustus 2005
Dikke buik mammaHet heeft "even" geduurd, maar eindelijk heeft mamma weer tijd gevonden om mij te helpen met het updaten van mijn website. Als excuus heeft ze 2 dingen: haar werk en haar buik. Die buik is namelijk heel erg dik geworden. Ik snap er helemaal nix van. Volgens mij eet ze stiekum heel veel patat als pappa en ik er niet bij zijn. Nu weten jullie in ieder geval waarom het hier zo stil is. Binnenkort volgt er hoop ik meer nieuws.

27 november 2004 Sint bij Restaurant Holland
Vandaag zou ik Sinterklaasfeest gaan vieren op pappa's werk, maar het ging niet door. Ik was ziek. Gelukkig komt hij volgende week ook nog bij oma en opa thuis. Mamma moest werken. Ze moest Sinterklaas fotograferen in Kampen. Daar werd namelijk een pannenkoekrestaurant geopend en alle kindjes mochten op de foto met Sinterklaas. Klik maar op de Sint voor meer.

21 november 2004Hans
Brrr wat is het koud zeg. Pappa kwam op het reusachtige idee om dan maar te gaan rennen. Die is gek. Omdat we langs de kinderboederij gingen ben ik toch maar meegegaan.

12 november 2004
Vrijdag is zwemdag. Het was een leuke les. En ik heb weer wat nieuws geleerd. Van de kant afspringen. Helemaal te gek zeg. Klik maar om het te zien.

28 september 2004Filmpje ziekenhuis
Wat een mooie dag. Ondanks dat ik heel verkouden ben en keelpijn heb, hoef ik niet meer terug te komen voor controles bij het Lucas ziekenhuis. Tevens heb ik eindelijk de magische grens van 10 kilo bereikt!

DamtotDamloop19 september 2004
Pappa heeft vandaag heel hard gelopen. Hij deed met de Dam tot Dam loop mee. Zijn tijd was 1 uur en 3 minuten. Dat is supersnel! Hij was 32ste geworden van de bijna 9000 deelnemers aan de bedrijvenloop voor recreanten.

10 juli - 30 juli 2004 Een paar vakantiefoto's!
Eindelijk vakantie. Daar was ik wel aan toe. We zijn 3 weken naar Bretagne geweest. Het was heerluk! Vooral het strand was favoriet. Nog nooit zoveel zand gezien. De zee was wel eng. Dat liet ik aan pappa en mamma over. Verder zijn we wezen fietsen. Zelfs met alle bagage mee. Af en toe ging dat wel wat langzaam met al die heuvels. Ik had nergens last van in mijn koets.

Prof30 juni 2004
We liggen eruit. Mijn eerste voetbaltoernooi en ik mocht niet eens kijken. Hopelijk mag ik over 2 jaar wel langer op blijven en doet Pierre ook nog mee.

25 juni 2004
De laatste zwemles bij de Snoeken. Na de vakantie kom ik bij de Dolfijnen. Eens kijken hoever ik dan onder water kan zwemmen. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen, hier nog een kunstje.

11 juni 2004
Vandaag heb ik mijn eigen stoel gekregen. 2 zelfs, een rode en een blauwe. En wie zegt dat een stoel alleen maar bedoeld is om op te zitten?

7 mei 2004
Ik kan lopen!
Mijn eerste stapjes zette ik 1 week na Koninginnedag. Mams had voor 50 eurocent een prachtige kar gekocht waar ik heel mooi mee kon racen. 1 week later kon ik het zonder steun van deze wagen. Mamma en pappa waren heel trots. Klik maar op het fotootje voor een filmpje van mijn eerste stapjes. Waaaahhh

18 april 2004 Joep in bad!
Sinds een paar dagen voel ik me weer goed en prop alles naar binnen wat ik maar binnen handbereik krijg. Even bij eten om weer op gewicht te komen. Gisteren waren we naar opa en oma op de camping in Egmond. Vandaag was het niet meer zulk mooi weer dus snel naar huis. Ik mocht samen met pappa in bad. Zie de foto's!

10 april 2004
Paps en mams hadden 2 weekjes vrij.Pappa! Klik voor filmpje! Deze twee weken hebben ze voor mij een echt bad ingebouwd. Nu kan ik thuis ook mijn zwemkunsten laten zien. Het kostte heel wat zweet en tranen, maar het resultaat is prachtig! Klik op het fotootje hiernaast voor een filmpje van het bad. Ik heb deze twee weken niet kunnen helpen, omdat ik ziek ben geweest. Het begon met een fikse keelontsteking. Au, wat deed dat zeer. Gelukkig heeft de antibiotica wel geholpen. Daarna kreeg ik last van mijn maag en van misselijkheid. Ik heb ongeveer alles wel ondergekotst: papa, mama, mijn bed, het kleed en heel veel kleren. Mijn vriendje Boris heeft vorige week hetzelfde gehad. Die was er ook goed ziek van.

19 maart 2004 Testen in AMC
Mams was erg druk de laatste tijd met werken, tangoles geven, fotograferen en met mij natuurlijk. Vandaag moesten we weer eens naar het ziekenhuis voor de couveuse na-controle.Tijdens deze controles wordt er ook nog extra naar mij gekeken voor de STEP en de Petra studie. We begonnen in het VU voor de STEP studie. De STEP studie doet onderzoek naar de beste voeding voor pre- en dysmaturen. Daarna gingen we door naar het AMC voor de Petra controle. Dit onderzoek gaat over de behandelmethode voor vrouwen met pre-eclampsie. Ik kreeg ook nog een psychologische test. Mijn score was goed. Mentaal zat ik op 13 maanden en motorisch op 12 maanden. Ik ben momenteel bijna 15 maanden oud. Maar gecorrigeerd zit ik dus goed.

29 januari 2004
Prikdag. Yek. Mijn 4e inenting. Ik gaf nauwelijks een krimp. Stoer he!
Voelde me een paar uur later wel beroerd worden. Zo'n prik hakt er toch wel in. Ik ga lekker slapen. Het goede nieuws is dat ik bijna 7,5 kg weeg.

25 januari 2004

Afgelopen dinsdag ben ik 1 jaar geworden. Mams en paps hadden een tafeltje voor me gekocht. Nu ik kan staan, kan ik daar fijn mee spelen. Zondag was het pas echt feest. We kregen heel veel bezoek van familie en vrienden. Mamma had een echte piratentaart gebakken. Heerlijk. Paps en mams genoten net zo veel als ik. Maar van mijn kadootjes moeten ze afblijven.

Staan
12 januari 2004
Verrassing! Ik kan staan! Helemaal te gek zeg. Kan ik mooi overal bij. Krijg alleen wel wat koppijn. Dat tapijt is soms net niet groot genoeg en dan bonk ik met mijn hoofd op de vloer. Au!

Joep bij Arnold11 januari 2004
Klussen bij Arnold en Wendy. Arnold en Wendy gaan binnenkort verhuizen naar een paleis. Het is zoooo groot! Oom Arnold zegt, dat mijn pappa een kabouter is en dat wij daarom zo'n klein huis hebben.

1 januari 2004 2004
Mijn eerste oud en nieuw feest. We vierden het bij Arnold en Wendy. Voor het laatst in hun oude huis. Na een overheerlijke badpartij met Wendy, ben ik door alles heengeslapen. Ik had nog wel zo gezegd, dat ze me wakker moesten maken. Maar die volwassenen waren alleen maar met vuurwerk aan het spelen.

Op de creche 23 december 2003

Kerstfeest op de creche! Paps en mams mochten ook komen voor de lunch. Het was erg leuk al die ouders van mijn vriendjes en vriendinnetjes te zien.

21 december 2003 Mams van Rafael
Zwemmen samen met Rafael. Het was voor hem de eerste keer, dus ik moest het even voordoen. Hij begreep precies wat ik bedoelde en genoot net zoveel als ik. Kijk maar naar de plaatjes.


13 december 2003Filmpje kruipen
Sinds een week of 2 kruip ik overal heen. Ik heb de drankkast al ontdekt. Jammer dat die doppen allemaal zo vast zitten. Wil je zien hoe ik kruip klik dan op het plaatje hiernaast voor een filmpje!

5 december 2003

Sinterklaas kwam op de creche! Ik mocht op zijn schoot zitten en kreeg allemaal kadootjes. Uitpakken vind ik het leukst. 's Avonds gingen we naar oma en opa. Er stond een hele grote zak voor de deur.


2 december 2003
Controle in het Lucas ziekenhuis. DoktershandenDat komt goed uit, want ik ben nog steeds niet beter. Zo af en toe heb ik koorts en moet ik veel hoesten. Paps en mams zijn ongerust, maar de dokter was heel tevreden. Hij vindt dat ik goed groei en mijn ontwikkeling is ook prima. Dat wist ik natuurlijk al, maar nu is het officieel.

27 november 2003
Tijd voor het consultatieburo. De vorige keer was ik erg weinig aangekomen, omdat ik zoveel ziek ben geweest. Mijn gewicht is nu 6775 gram. Niet erg zwaar. Sterker nog, ik zit nog onder de onderste lijn van de grafieken die ze gebruiken. Maar mijn lijn zet zich wel gestaag voort.

10 november 2003
Mamma heeft helaas weinig tijd om mij te helpen met mijn website. Buh! Tja, wat doe je daaraan. Ik zit al 3 dagen op de creche, maar dan moet mijn mamma werken. Pappa is sinds kort ook weer centjes aan het verdienen. Hij is ook erg druk met studeren. Gelukkig hebben ze nog wel genoeg aandacht voor mij. Helemaal als ik weer eens wat ziekjes ben en al mijn eten over ze heen gooi. Dat werkt altijd!
Okee, als mamma weer wat bijgekomen is, zal ze wel weer wat plaatjes laten zien.

28 september 2003
Het was feest in de buurt. Een leuke dag om met mijn neefje en nichtje door te brengen. Het weer was niet zo mooi. Een regenbui had veel bezoekers weggejaagd. Jammer van het kameel, dat voor deze gelegenheid helemaal vanuit de Sahara was overgekomen.

Joep in het water 27 september 2003
Eindelijk weer zwemmen! Na 2 weken van hoesten, snotteren en hoge koorts was ik eindelijk weer fit genoeg. Dit x mocht mamma met mij in het water. Het was gelukkig niet zo koud als de vorige keer.

23 september 2003 Dexa scan in het VU
Vandaag was weer een spannende dag in het VU. Ik werd helemaal onderzocht. Mijn bloed werd geprikt en ik kreeg zelfs een body scan. Dat was wel moeilijk want ik moest helemaal stilliggen. Ook de fysiotherapeute wilde nog even kijken. De uitslagen waren allemaal positief.

20 september 2003

Samen met mijn buurjongen Boris, heb ik tuinfeest gegeven. We zoeken namelijk vriendjes en vriendinnetjes voor het babyvoetbal-team. In totaal waren we met 5 baby's uit de straat. Een vruchtbare buurt volgens mamma. Wat zou dat toch betekenen?


14 september 2003
Ron Ron, Marian en Wadson waren op visite, maar ik lag de hele tijd te slapen omdat ik ziek was. Wadson was heel lief en heeft mij naar het park toegereden.


8 september 2003
6,1 kilo schoon aan de haak!

30 augustus 2003
Mijn eerste zwemles en ik heb al meteen gedoken als een echte waterrat. Ik heb nog de reflex om mijn ogen en mondje dicht te doen als ik onder water ga. Net zoals in mamma's buik.


3 augustus 2003 SMAK
Vakantie in Egmond aan Zee! Na Peru, wel even een overgang voor mijn pappa en mamma. Maar met deze zon, leek het wel Spanje. Lekker zwemmen in zee, mountainbiken in Schoorl en rennen op het strand. Opa en oma waren er de eerste week ook bij en mijn neefje en nichtje kwamen ook nog langs. Gezellig op de camping.


2 augustus 2003
See the Parade!
Vandaag was de Gay Parade! Prachtig weer en vrolijke mensen. We gingen vroeg weg om een plaatsje vooraan te krijgen. Mams gedraagt zich altijd schandelijk. Fluiten en joelen naar al die blote mannen. Arme pappa
.

29 juli 2003 Op de weegschaal
Weer een middagje ziekenhuis! De kinderarts heeft mij uitgebreid onderzocht en vond dat ik goed vooruit was gegaan. Pappa en mamma blij! Ik had nog wel wat koorts. Waarschijnlijk van de derde inenting gisteren op het consultatieburo. De hoogste waarde was 39.3. Ook ben ik weer een halve kilo zwaarder en weeg ik nu 5445 gram.

27 juli 2003 Trotse Joep
Vandaag hebben mijn vader en moeder zich weer uit-gesloofd. Paps ging rennen en mamma ging er op haar skates, met mij in de kinderwagen, achteraan. We hadden weer eens veel bekijks. "De snelste mamma van de wereld" werd er geroepen.

26 juli 2003
Mijn vriendje Rafael was op bezoek. Hij deed erg zijn best mij wakker te maken. Zie foto!

25 juli 2003 Jinny
Bezoek uit Kampen. Leonie en Jinny! En ze hadden ook nog een mooi stoer pakje voor me meegebracht. Jinny krijgt binnenkort een broertje of zusje. Dat wordt nog een verrassing.

Artis
21 juli 2003
Artis! Pappa heeft me de hele middag gedragen, zodat ik alles goed kon zien.
Wat een rare beesten. We hebben nu een abonnement. Aanrader!

19 juli 2003 Fleur
Dagje Egmond zonder zee. Hittegolf.
Nix voor mamma en mij. Ik heb 's middags zitten dutten in de koele caravan van opa en oma en 's avonds lekker uit eten geweest. Daar kikkert een baby van op! Mijn nichtje heeft zich uitgeleefd op de trampoline.

16 juli 2003 Peer
Wat een hitte! Ik krijg er rode koontjes van. Ik ben op bezoek geweest bij Peer. Zijn pappa en mamma hebben een tuin met zwembad en een souterain met mega bed!

26 juni 2003 Wegen
5 kilo!Vandaag kreeg ik mijn tweede inenting op het consultatieburo. Maar ik gaf geen kick. Pappa vond mij een ware held. Voor mijn gewicht door de tijd heen klik maar op het plaatje!

24 juni 2003 Fysio
Weer een dagje ziekenhuis. Ik ben namelijk gecorrigeerd bijna 3 maanden oud en dan is het weer tijd voor nacontrole. Te beginnen met fysiotherapie. I.v.m. een wetenschappelijk onderzoek word ik ook nog eens extra gefilmd, geprikt en onderzocht.

21 juni 2003 PB
Iris en Pieter-Bas zijn 1 jaar getrouwd. Tijd voor een BBQ-feestje. Wanneer gaan mijn pappa en mamma nou eens trouwen? Of krijgt pappa dan ook zo'n raar hoofd?


19 juni 2003
Lucky en Hans gaan weer studeren. Lucky wordt kunstenaar en pappa dokter. Dikke zoen van mamma!

17 juni 2003
Trotse pappa YES! Finally I'm big and strong enough to fit in the baby carrier I got from Mike and Steph from Cambridge!
I think my dad loves it even more. He's getting so much attention when he's carrying me to the supermarket.

15 juni 2003 Voetje
Vaderdag! Wat ben ik trost op mijn pappa. Hij gaat namelijk dokter worden! Volgens mij is hij dat al, want hij heeft in het ziekenhuis zo goed voor mamma en mij gezorgd. Ik heb een mooie voetafdruk voor pappa gemaakt.

7 juni 2003
Het zonnetje schijnt! Arnold en Wendy zijn getrouwd! Hiep hiep hoera. En nu maar snel een vriendinnetje maken voor mij.

30 mei 2003
Egmond
Kamperen in Egmond! Paps en mams hebben een nieuwe tent gekocht. De Westwind was te klein voor z'n drietjes. Nu hebben we een Vaude tentje met babycabine.

28 mei 2003 Irina
Voor het eerst uit logeren! Irina en Ton hebben op me gelet toen paps en mams uit eten waren. Ze hebben me lekker verwend. Als dank heb ik ze een poepie laten ruiken. Joepie de Poepie!!!

26 mei 2003
Mijn vriendje Rafael is geboren! Vet man! Eindelijk iemand die mij begrijpt. Wat ben ik blij! Welkom op deze aardbol. We gaan er een mooi feest van maken.


25 mei 2003 Kleertjes Tanja
Even een van mijn pakjes showen, die ik van Tante Tanja gekregen heb. Ze heeft best een toffe smaak. En ze heeft 2 dochtertjes! Misschien wat voor als ik later uit mag gaan.

Arnold23 mei 2003
Vandaag is Arnold zijn V-day. Hopelijk overleeft hij het. Zijn vriendjes hebben een zware dag voor hem in petto. Pappa heeft Arnold laten rennen.


Wendy
22 mei 2003
Mams is met de meiden op stap en ik zit thuis aan de ingevroren moedermelk. Yek. Wendy heeft haar vrijgezellige avond. Allemaal kippetjes bij elkaar.

17 mei 2003
Mams had een reünie van de HEAO Oost-Europa differentiatie. Jeetje wat een moeilijk woord. Het houdt zoiets in dat ze naast Economie en Talen ook nog Oost-Europakunde en Russisch gestudeerd heeft. Reunie De reünie was een groot succes. De sfeer als vanouds. En dat na 13 jaar. Of was het misschien toch de wodka en champagne. Mam ging in ieder geval helemaal uit haar dak en heeft me volgens mij totaal niet gemist. Alhoewel... ze keek toch wel blij toen ik haar samen met pappa op ging halen. :-)

Save me!
16 mei 2003
Zou het ooit nog goed komen met mamma? Ga snel kijken en oordeel zelf.


Mail mij: joep@joepie.net